Heb je een cliënt die overmatig drinkt, rookt of blowt?

Samen met de Begeleide Zelfhulp kan jij jouw cliënt helpen om zijn/haar gebruik te veranderen. Maak allebei een account aan en volg de stappen van het programma.Samen werken aan herstel

Als begeleider heb je inzicht in de opdrachten en kan je feedback en tips geven. Ook is er een mogelijkheid om met je cliënt via het programma te chatten.

badges

Monitor

De POH / begeleider biedt ondersteuning tijdens het programma

De Begeleide is een instrument voor POH-GGZ om in te kunnen zetten bij cliënten met overmatig alcoholgebruik. Jij, als POH-GGZ, hebt inzage in bepaalde onderdelen van het programma en biedt afspraken aan ter ondersteuning. Zo blijf je met je cliënt in gesprek over het beloop en effect.

Meer weten over het programma?

Doe dan hier de e-learning (circa 30 minuten)

  • Ben je POH-GGZ en werkzaam bij Arkin, klik dan hier.
  • Ben je POH-GGZ en elders werkzaam, klik dan hier en Log in met: begeleidezelfhulp & welkom.Help je cliënt vandaag de eerste stap naar een gelukkiger en gezonder leven te zetten. Laat de voordelen zien van deelname aan de Begeleide .

Nodig je cliënt direct eenvoudig uit een gratis account aan te maken.


Nee dankje

De zelfhulp werkt!

De is erkend door het Loket Gezond Leven (RIVM). Het is gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie en een effectieve manier om middelengebruik aan te pakken. Het helpt deelnemers om hun middelengebruik te veranderen en kwaliteit van leven te verbeteren.

Lees meer


Het signaleren van gebruik

Hoe signaleer jij mogelijk middelengebruik of gokgedrag bij jouw cliënt? Als je graag tips wilt dan kan je gebruik maken van een e-learning.

De gratis en geaccrediteerde e-learnings zijn speciaal ontwikkeld om POH-GGZ te ondersteunen bij het signaleren en bespreekbaar maken van middelengebruik en gokgedrag bij cliënten.


Monitor


Laden